дом Култура Театърът в Шумен открива лятна сцена

Театърът в Шумен открива лятна сцена

0
ДЯЛ

След няколко месеца на спрени репетиции и представления ДКТ „Васил Друмев” – Шумен възстановява активната си работа. Шуменската публика ще гледа спектакли както на новооткрита лятна сцена, така и в салона на театъра. „Ние имаме готовност да играем на открито и първите представления ще бъдат в края на юни“, каза директорът на театъра Димитър Димитров. Лятната сцена ще бъде позиционирана на пл. „Освобождение“ със съдействие на Община Шумен. Теоретично пространството събира около 600 зрители, но във връзка с изискванията за отстояние ще бъдат разположени 150 стола, които преди всяко представление ще бъдат дезинфекцирани. Необходимо е зрителите също да спазват изискванията за дистанция, както и да бъдат с маски. Театърът е в готовност да посреща и публика в салона, където има много силна естествена вентилация и в това отношение указанията на здравното министерство също ще бъдат спазени.
„Цялостната обстановка наложи и цялостни промени в репертоара. Голяма част от заглавията са отменени като „Не забравяйте да се подпишете“ от Михаил Хайфец, с режисьор проф. Румен Рачев и „Зидари“ от Петко Тодоров, с режисьор Маргарита Мачева. Това, което ще реализираме до края на годината са проектите „Две“ от Таня Шахова, с режисьор Максима Боева и „Въведение в тяхната картина“ от Маргарит Минков, с режисьор Стайко Мурджев. Предстои да възстановим със свежи сили някои от замразените по ред причини детски заглавия. Главно обаче ще се съсредоточим върху камерни представления.”, сподели Димитър Димитров.
Първият спектакъл, който ще види шуменската публика на лятната сцена е детската постановка „Историите на мистър Хепи” по Доналд Бисет, с режисьор Съби Събев на 28 юни от 11.00 ч.
На 30 юни от 20.00 ч. шуменци ще могат да гледат под открито небе комедията „Отворена брачна двойка” от Дарио Фо, с режисьор Андрей Калудов. При лоши метереологични условия, представленията ще се играят в салона на театъра.
От следващата седмица започват и гастролите на театъра.
През юли предстои премиера. Авторският спектакъл на Андерй Калудов „Джакпот“, с участието на Параскева Джукелова, Робин Кафалиев, Пьотр Кшемински, Васил Драганов, Кристина Константинова, Радина Алексиева, Пламен Иванов, Светльо Иванов, ще бъде изигран за първи път пред шуменската публика на 15 юли на основна сцена. През лятото ще започне работа по нов проект с работно заглавие „Дойдох си“ от Йонка Илиева, режисьор Димитър Димитров.
Днес на срещата бяха представени новите лица в театъра Радина Алексиева и Пламен Димитров, които ще видим за първи път в спектакъла „Джакпот“ от Андрей Калудов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМая Манолова пристига в Шумен заради питейната вода и боклука в кв. „Дивдядово“
Следваща статияБиологично произведени продукти и био пчелен мед за децата по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here