дом Култура Творци се събраха на арт пленер в Салманово

Творци се събраха на арт пленер в Салманово

0
ДЯЛ

Художници, писатели, музиканти откриха днес петото издание на арт пленера „Салманово 2020“. Творческата среща ще продължи до 29 август.
Организатори и домакини на творческата среща са артистичното семейство Мариана и Пламен Петкови. Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Общински фонд „Култура“.

„Духовната общност на Шумен става по-сплотена след този пленер. Нека тук се заредим с позитивна творческа енергия и надежда“, заяви при откриването председателят на Сдружение „Клуб култура за Шумен“ Иван Карадочев.

За първи път тази година в пленера участват и музиканти.
В петте дни на пленера ще се проведат ателиета по живопис, графика, скулптура, творческо писане и музика.
Творбите създадени в Салманово ще бъдат показани в обща изложба. Издава се и сборник с текстове и илюстрации създадени по време на пленера.
За първи път тази година в двора на домакините е организиран и палатков лагер, където творците ще нощуват.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКаспичанските села Марково и Косово са без вода
Следваща статияНови трима с коронавирус са на лечение в МБАЛ-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here