дом Общество „Твоите 25 причини да избереш България“: Шуменец сред финалистите в конкурса

„Твоите 25 причини да избереш България“: Шуменец сред финалистите в конкурса

0
ДЯЛ
Снимка: facebook

В навечерието на националния ни празник бяха обявени двадесет и петимата победители в конкурса за есе на тема „Твоите 25 причини да избереш България”, организиран от PWC България.
Те са аргументирали мотивацията си да останат в България, споделили са желанието си да живеят и да се развиват точно тук и са разкрили най-смелите си мечти за успех у нас.
Шуменецът Даниел Серафимов е сред тези талантливи и амбициозни български студенти, които са успели да убедят 42-членното жури, че си заслужава да се вслушат в неговите мечти и планове за бъдещето, неизменно обвързани със съдбата на родината. В конкурса са участвали близо 1 300 български студенти.
Той признава, че дължи успеха си в този конкурс както на семейното възпитание – от малък е закърмен е с любов към родината, така и на учителите си, които са провокирали стремежа му да заявява и отстоява своята позиция като личност, да вярва в себе си и да не спира да мечтае.

Снимка: facebook

Даниел Серафимов е 3-та година студент в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Право“.
„Ако искаш да развиваш нещо свое в България, възможност има! Така, както го виждат идеалистките ми очи – ако намериш това, в което ще се чувстваш сигурен, пълноценен (в индивидуален и обществен план) и това, което ще те държи зает и ще ти е тръпка – то има много голяма вероятност да успееш. Често използваме държавата като оправдание за неуспехите ни, но сериозно ли мислиш, че в този свят на интернет пространството, на евтините полети и развиваща се технология, държавата е виновна за неуспехите ти?“, пише в есето си младият талант от Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменски медици в подкрепа на д-р Димитров, пуснаха го с мярка „подписка“
Следваща статияМитака от „София ден и нощ” издуха конкуренцията във временното класиране за любим риалити актьор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here