дом Култура Танцовият състав на „Алкомет“ се завърна с голямата награда от фестивал в...

Танцовият състав на „Алкомет“ се завърна с голямата награда от фестивал в Охрид

0
ДЯЛ

Танцов състав „Алкомет“ взе участие в Дни на българската култура, фолклор и традиции в Охрид, който се проведе от 29 юни до 3 юли.

Съставът на компанията бе отличен със специалните награди на фестивала за представяне на Пиринския фолклор, съобщиха от шуменското предприятие.
Фестивалът „Дни за представяне на българския фолклор, култура и традиции в Охрид“ бе открит на сцената на „Долен Сарай“ на 1 юли в град Охрид. Събитието е част от проект по линия на Помощ за развитие „Международни фолклорни дни“. 548 певци и танцьори от различни фолклорни състави от България взеха участие във форума.
Фестивалът бе открит с модно дефиле – всички участници бяха облечени в български народни носии. В първия ден на фестивала участниците преминаха през централната част на града в организирано шествие. Те бяха приети топло и радушно от местни хора и гости на Охрид.
По време на фестивала бяха показани народни танци и песни от всички райони на България.
Снимки: Официална Фейсбук страница на „Алкомет“ АД
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПлиска остава без вода в четвъртък
Следваща статияОблаци и дъжд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here