дом Култура Талантливата художничка Гергана Балабанова със самостоятелна изложба по живопис Шумен

Талантливата художничка Гергана Балабанова със самостоятелна изложба по живопис Шумен

0
ДЯЛ
pokana-gergana 10?15sm

Самостоятелна изложба по живопис на Гергана Балабанова ще бъде открита на 21 ноември в 17.30 часа в Арт пространството на Радио Шумен. Младият и талантлив творец ще покаже световете такива, каквито ги виждат очите и сърцето й.
Гергана Балабанова завършва средно образование в ПМГ „Нанчо Попович“ през 2013 година. Рисуването за нея винаги е било най-предпочитаното изразно средство, а влечението и към изкуството е още от детските и години. Творецът, който я води към нейното израстване в художественото изкуство е Румен Михайлов, преподавател в Обединена школа по изкуствата „Анастас Стоянов“ в Шумен.
По-късно и с подкрепата на родителите си, Гергана Балабанова решава да превърне хобито си в професия. През 2018 година завършва Живопис в Националната художествена академия в София в ателието първоначално на професор Валентин Колев, а по-късно учи от доцент доктор Здравка Василева.
На този етап от своето израстване продължава развитието си в магистърска степен, отново в ателието на доцент Василева.
Гергана споделя: „За мен цветът играе голяма роля в работите ми, като ярките цветове могат да характеризират както атмосферата на слънчевите места, далеч от познатия ми свят, така и емоционалното състояние в момента на създаване на конкретна творба. Може да се каже, че работите ми пресъздават два свята – външен и вътрешен, всеки със своите характеристики и емоции. Външният – този на впечатленията, останали у мен по време на път и вътрешния – моят душевен и усещанията, породени от ежедневието. Не целя да пресъздам толкова натурата, колкото подсъзнателното усещане и атмосфера, дори и на пръв поглед прости сюжети. Емоциите и тяхната постоянна промяна са главната причина, която ме кара да рисувам и често работите ми сами ме водят. Невинаги контролирам изцяло процеса на създаване и може би така работите придобиват свой собствен живот“.
Изложбата се осъществява със съдействието на Радио Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСветовният ден на детето е – честит празник, деца!
Следваща статияЗа 24 часа на пътя: 4 ПТП с материални щети, 27 акта и 39 глоби с фиш

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here