дом Култура Талантливата пианистка Марина Станева с романтичен концерт на шуменска сцена

Талантливата пианистка Марина Станева с романтичен концерт на шуменска сцена

0
ДЯЛ

Младата и талантлива пианистка Марина Станева гостува в Шумен с романтична програма. Носител на наградите Сам Хътчингс 2019, Бритън-Пиърс млад артист за 2018, тя развива успешна дейност във Великобритания. В Шумен тя ще изпълни красивия Концерт за пиано и оркестър от Едвард Григ, който принадлежи към най-забележителните страници на клавирната литература. Под диригентската палка на Кална Василева ще прозвучат още изящната „Павана“ от Габриел Форе и Симфония № 8 „Недовършена“ от Франц Шуберт, която бележи прехода на симфоничния цикъл към епохата на романтизма. Концертът, част от успешния цикъл „Млади виртуози“ ще се състои в четвъртък 16 май от 19.05 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“.
Марина Станева участва с пълна стипендия на фестивала Бранкалеони, Италия през 2018. Концертира във Великобритания и Европа. В Лондон вече е имала самостоятелни концерти, както и в различни камерни състави.
През 2011 г. завършва бакалавър в НМА „Проф. Панчо Владигеров” в класа на проф. Стела Димитрова-Майсторова и доц. д-р Илия Чернаев, а магистър и специализация в музикалната академия Гилдхол в Лондон с най-високо отличие. Учи с британските пианисти Филип Дженкинс, Памела Лидиард и Алисдар Хогарт. Обучението ѝ в Лондон е спонсорирано от фонда на Гилдхол.
В момента е асистент в академията Гилдхол в Лондон.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРъст на приходите от нощувки през март, отчете Статистиката
Следваща статияКалифорнийски червеи скараха двама мъже, единият осъди прокуратурата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here