дом Култура “Тайната вечеря на дякона Левски” ще се играе в Шумен по повод...

“Тайната вечеря на дякона Левски” ще се играе в Шумен по повод 147 години от обесването му

0
ДЯЛ

На 11 февруари от 19.00 часа в ДКТ „В. Друмев“ в Шумен ще имате възможност да гледате една историческа постановка, създадена под майсторското перо на големия Стефан Цанев.
Тази постановка ще бъде едно своеобразно преклонение към делото на нашата светиня, Васил Иванов Кунчев, отдал живота си за светлото бъдеще на България
„Тайната вечеря на дякона Левски“ ще се представи от Театър „Българска армия“ с участието на 14 високо ценени български актьори: Веселин Калановски, Милен Миланов, Стойко Пеев, Александър Дойнов, Антоанета Добрева – Нети, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Радосвета Василева, Луизабел Николова, Веселин Ранков, Иван Радоев, Владислав Виолинов, Иван Налбантов,Георги Новаков.
Левски със своите идеи изпреварва времето си поне с един век и разминаването му с неговите съвременници е било неизбежно.Никой друг, освен Левски, не се опитвал да надникне отвъд свободата. В идеите на Левски имало и нещо друго, което още по-силно ни разтърсва:

“Пишейки преди 30 години трагедията „Тайната вечеря на Дякона Левски“, покой не ми даваше един въпрос, не ми дава покой и днес: защо този човек, когото сега всички смятаме за велик и за светец, в когото сега всички се кълнем – защо тогава, приживе, е бил изоставен (да не кажа предаден) почти от всички? Защо повечето негови сподвижници свидетелстват против него в турския съд? Само от страх ли?” – Стефан Цанев
„Народе????
Почуда ли е това?
Изненада ли?
Недоумение?
Или ужас?
Или е питал нещо народа?
Какво го е питал?
Тези въпросителни ще продължат да скърцат в нощта на нашите съвести като бесилки.
Кой ще отговори?”

Билети в Билетен център LM SI, тел:0897 051 411
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКрадци разбиха и обраха три коли в шуменския квартал „Тракия“
Следваща статияДеца направиха дарение на Неонатологията в МБАЛ-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here