дом Общество Тази събота: Поредното голямо чистене и зарибяване на река Голяма Камчия

Тази събота: Поредното голямо чистене и зарибяване на река Голяма Камчия

0
ДЯЛ

Райско почистване и зарибяване на река Голяма Камчия организират членовете на Риболовен клуб „Чисти брегове“ и група мухари от Шумен и други градове.
За първи път в реката ще бъдат пуснати 30-грамови пъстърви. Предвижда се да бъдат около 6 000 на брой, които се равняват на 25-30 000 личинки.
Поредната благородна инициатива ще се състои в събота, 28 септември, в национално защитената пъстървова зона от язовир Тича до Омуртагов мост.
Сборният пункт за всички желаещи да се включат е Пътният понтон в местността „Боаза“, начален час: 12.00.
„Елате и подкрепете това благородно начинание“, призовават инициаторите.
Последното голямо зарибяване на река Голяма Камчия бе на 25 май т.г., когато бяха пуснати 17 000 малки пъстърви.
Припомняме, че с министерска заповед участъкът от язовир „Тича“ до Омуртаговия мост е в специален режим „Хвани-пусни“/„Catch And Releaseу“. Това задължава риболовците да връщат обратно уловените балканки. Нарушителите ще бъдат глобявани, според разпоредбите в закона. Активистите от „Чисти брегове“ са много наблюдателни и винаги готови да съдействат за опазване на рибното богатство.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКило трюфели, каруца и незаконни дърва за огрев конфискуваха горските в Шуменско
Следваща статияПочина поетът Любомир Левчев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here