дом Общество Тазгодишното издание на IATI се провежда онлайн

Тазгодишното издание на IATI се провежда онлайн

0
ДЯЛ

В дните от 19 до 22 ноември ще се състои XII Международен есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“. Заради пандемията от COVID-19 тазгодишното издание на състезанието ще се проведе онлайн. Регистрацията на участниците стартира от 20 октомври.
Есенният турнир е единственото Международно състезание по информатика, в което има две възрастови групи: junior – за ученици до 15,5 години и senior (старши) – за гимназисти. Участващите страни регистрират един официален отбор и до пет неофициални отбора в двете възрастови групи.
Домакин на турнира е Община Шумен, а негови организатори са ШУ „Епископ Константин Преславски“ и Школа „А&Б“
Партньори на ИАТИ са Министерство на образованието и науката, Сдружение „Европейска младежка олимпиада по информатика“, Регионалният отдел на образованието – Шумен и „Мусала-Софт“.
Генерален спонсор на събитието е „Алкомет“ АД.
Припомняме, че състезанието се проведе за първи път през 2009 година по инициатива на Бисерка Йовчева и Емил Келеведжиев – председател на Националната комисия по информатика към Министерство на образованието и науката.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсване на електрозахранването
Следваща статияПожарникари вадиха жена от смачкана кола след катастрофа с пет автомобила в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here