дом Общество С хоро, викове „Оставка“ и „Мафия“ премина вторият протест на жителите на...

С хоро, викове „Оставка“ и „Мафия“ премина вторият протест на жителите на „Мътница“ и „Макак“ (видео)

0
ДЯЛ

На пореден протест срещу въвеждане на винетки за отсечките от Шумен до „Макак“ и „Мътница“ излязоха днес жителите на двата квартала.
Мътничани се събраха в центъра на квартала и пеш, развели знамена на община Шумен, българския трибагреник и европейския флаг се отправиха към входа на „Мътница“. Там към тях се присъедини автомобилна колона от жители на „Макак“. Близо 150 протестиращи блокираха за кратко входа към „Мътница“.
С викове „Оставка“, „Мафия“, протестно хоро и химна на Шумен, недоволните се противопоставиха на решението за въвеждане на винетки стикери за двата шуменски квартала.
Припомняме, че вчера протестиращите блокираха за кратко и пътя към село Царев брод. Те поискаха оставката на директора на Областно пътно управление-Шумен Димитър Ковачев.
Хората днес повториха, че ако проблемът им не бъде решен след, 1 февруари ще започнат да блокират магистралата за Варна.
Недоволните изразиха надежда, че на сесията на 31 януари местния парламент ще одобри становище до Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Предложението е табелите за края на Шумен да се поставят на изходите на двата квартала и така ще се избегне ползването на винетка. Друг вариант е държавата да прехвърли двете отсечки от републиканската пътна мрежа на Общината. Тогава за целогодишна поддръжка на трасетата ще трябва да се заделят 600 хил. лева от общинската хазна. Сумата обаче е непосилна за местната управа. Само за сравнение за ремонт на общински пътища през тази година местната власт е предвидила 1.5 млн. лева.
24shumen.com


ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Младеж наръга с нож непълнолетен след скандал, предизвикан от девойка
Следваща статияМед, лимон, джинджифил, чесън и ябълков оцет пазят от грип

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here