дом Спорт С три нови попълнения започва пролетния полусезон футболният „Шумен 2007“

С три нови попълнения започва пролетния полусезон футболният „Шумен 2007“

0
ДЯЛ

Трима нови играчи са привлечени във футболния тим „Шумен 2007“. Това оповести днес на брифинг треньорът на отбора Александър Димов. Целта е тимът да подобри играта си в пролетния дял на Североизточната Трета лига. В момента шуменските футболисти заемат осмо място. Стремежът е да попаднат в първата шестица. „Това ще осигури на отбора допълнителни пет мача с по-класни отбори“, добави Александър Димов. Той обаче не назова имената на новите попълнения, но уточни,че са играли в професионалната лига.
Преди старта на сезона футболистите на „Шумен 2007“ ще изиграят три контроли. Първата е на 15 февруари от 12.00 часа срещу „Светкавица“-Търговище. На 23 февруари от 13.00 часа шуменци излизат срещу тима на „Белослав“, а на 1 март е двубоят с отбора на село Дибич.
„Състоянието на клуба е добро. Ядрото на отбора са петима играчи от Шумен. Работим усилено да се вдигне нивото на игра на тима. Нямаме друга алтернатива освен да се върнем в професионалния футбол“, категоричен бе Александър Димов и добави, че за момента единствения проблем пред отбора е спортната база.
На брифинга днес присъства и председателят на футболен клуб „Шумен 2007“ Ивайло Тошев. Той очерта бъдещите цели пред тима. „Работим за правилното структуриране на клуба. Целта е влизане във Втора лига, а до две-три години изграждане на боеспособен тим, който да играе в Първа професионална лига. Нямаме просрочени задължения. На футболистите са плаща редовно и в срок. С всички играчи са сключени договори. Осигурена е екипировка и пособия“, обясни Ивайло Тошев.
Най-мощните фирми в Шумен са поели финансовата издръжка на отбора. Годишната сума възлиза на близо 200 000 лева. Ръководството на клуба води преговори с още четири фирми.
Ръководството на клуба е провело редица среща с представители на местния бизнес и кмета Любомир Христов. „Целта ни бе да възстановим прекъснатата комуникация между футбола, бизнеса и местната власт. Първите резултати вече са факт“, коментира Ивайло Тошев. Той добави, че единственото искане към местната управа е да поддържат в прилично състояние спортната база, която футболистите ползват. Тошев изрази надежда, че в близките години ще бъде изграден и новият стадион, чийто идеен проект бе представен пред спортните деятели през септември 2019.
Предстои ръководството на „Шумен 2007“ да се срещне с представители на футболен клуб „Волов“, за да изградят обща стратегия за развитието на този спорт в града. „Шумен е футболен град, но възможностите са такива, че на професионално ниво може да се развива само един отбор“, обясни още Ивайло Тошев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадържаха двама надрусани и един пиян зад волана
Следваща статияИзбраха комисията за „Наградата на Шумен“ в образованието

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here