дом Общество С работилница за пейки отбелязват една година от създаването на Младежката сфера

С работилница за пейки отбелязват една година от създаването на Младежката сфера

0
ДЯЛ

Градска среда, изобразително изкуство и литература се срещнаха днес в Шумен в работилницата за пейки. Инициативата е на Общинския младежки съвет в града и е посветена на една година от откриването на Младежката сфера.

В пространството пред съоръжението младежи от Шумен майсторят пейки от палети и дървени плоскости. Всяка пейка ще бъде изрисувана с любим герой от литературно произведение или ще се сдобие с цитат от книга на български автор.

Материалите са осигурени от Община Шумен.
„Днешната инициатива цели да насърчи младите хора към четенето. В много малко градове младежите имат такова алтернативно пространство за срещи и събития. Въпреки вандалските посегателства Младежката сфера оцеля“, разказа една от инициаторките на проявата Димана Стоянова. Тя не скри разочарованието си от факта, че през тази една година много от книгите в Младежката сфера са унищожени, разбито е пианото, а някой е повредил дори стария телевизор. Това обаче няма да откаже младежите да съхранят пространството.
Работилницата за пейки ще продължи до 16.30.
От 19 часа е концертът посветен също на годишнината на Младежката сфера. В него ще участват танцовите формации Emotion, Танцувалня и Wow, група No more many more, рапърите MishMash и Lonk и поп певицата Кристиана Атанасова. Ще бъде представена и мини фото изложба със снимки от изграждането на сферата и събитията, които са се провели през годината.

Припомняме, че Младежката сфера в Шумен бе създадена през миналата година от група ентусиасти от Общинския младежки съвет и Love2 Design. Техните усилия бяха подкрепени и от Община Шумен. Сферата бе открита на 21 септември с концерт.
Арт пространството се намира в градинката до Безистена и се превърна в място за културни сбирки на хора от всички възрасти, почитатели на изкуствата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменските актьори обраха овациите на публиката на театралния фестивал в Браила
Следваща статияФотоизложба с детски игри от миналото представя 15-годишната Жанина Топалова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here