дом Общество С празнично шествие в Шумен започнаха тържествата за 24 май

С празнично шествие в Шумен започнаха тържествата за 24 май

0
ДЯЛ

С празнично шествие в Шумен започнаха тържествата за Деня на българската просвета и култура. Празничната колона поведоха кметът на града Любомир Христов, депутатите Емил Димитров, д-р Румен Генов, Димитър Александров, областният управител проф. Стефан Желев, председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев и др.

Празничната процесия бе предвождана от градския духов оркестър „Михаил Биков“, наследник на първия оркестър в България, основан в Шумен.

Под звуците на „Върви, народе възродени“ в авангарда на колоната бяха преподавателите от Шуменския университет начело с ректора проф. Георги Колев.

В шествието участваха над 3 000 учители, ученици, педагози и малчугани от детските градини в Шумен. Празничната колона потегли от площад „Кристал“, а пред сградата на Общината дефилиращите бяха приветствани от официалните лица.

Шествието завърши с изпълнение на мажоретките на Шумен.
Празникът днес продължава с церемония по награждаване на носителите на „Наградата на Шумен“ в областта на образованието и науката.
В 11.45 часа е празничния концерт на откритата сцена на площад „Освобождение“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът Любомир Христов: Честит 24 май!
Следваща статия165 186 души в Шуменска област имат право на вот на 26 май

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here