дом Култура С онлайн уъркшоп ученици от Шумен ще отбележат Деня на Еврода

С онлайн уъркшоп ученици от Шумен ще отбележат Деня на Еврода

0
ДЯЛ

Поради извънредното положение в България и пандемията на коронавируса, Информационен център „Европа Директно” отбелязва Деня на Европа – 9 май с онлайн уъркшоп „Бъдещето на Европа”. Това съобщиха организаторите на проявата „Европа директно“-Шумен.
През април по покана на информационен център „Европа директно”, млади хора и деца от Шумен работиха във виртуални уъркшопи по теми, свързани с нашия общ дом – Европа.
Създаденото по време на творческите работилници ще бъде представено в навечерието на празника във виртуалното пространство.
Изработените продукти и материали са достъпни след 7 май в сайта, страницата във Фейсбук и в Youtube канала на център „Европа директно”.
Продуктите могат да бъдат видяни и на страниците в социалната мрежа на партньорите на инициативата: ППМГ „Нанчо Попович”, СУ „Йоан Екзарх Български”, Трето основно училище „Димитър Благоев”, НЧ „Пробуда – 1958”.
Третокласниците от иновативната паралелка на СУ „Йоан Екзарх Български“ – училище – посланик на Европейския парламент ще представят дигитални книги за Европейския съюз и репортаж към училищния „Еко вестник“.
Третокласници от Трето основно училище „Димитър Благоев”, заедно с читалище „Пробуда – 1958“ ще представят видеоклип „Парад на знамената” и видео-поздрав на деца от българското училище от град Торент – Италия;
Млади хора от ППМГ „Нанчо Попович” участват с рисунки и колажи „Мостове и/или граници в Европа”, а Основно училище „Панайот Волов” в Каспичан организира конкурси за рисунка, презентация и есе „Как виждам България в Европа днес”.
Целта на инициативата е, в отговор на съвременните предизвикателства в Европейския съюз, да дадем възможност на най-младите граждани да изразят своята позиция по темата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДават още 1 505 000 лева за археология по трасето на „Хемус“ край Шумен
Следваща статияСлънчева събота

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here