дом Общество С мащабен проект за 7 милиона лева благоустрояват Шумен

С мащабен проект за 7 милиона лева благоустрояват Шумен

0
ДЯЛ

Един от най-мащабните проекти за областта бе представен днес на официална пресконференция в сградата на Общината.
Присъстваха всички общински представители, както и представители на фирмите, които ще работят по проекта „Благоустрояване и рехабилитация на части от техническата инфраструктурата на Шумен“, който е на стойност ‎7 178 080 лева. Основното финансиране е от Оперативна програма “Региони в растеж“, а националното съфинансиране е в размер на 1 076 712 лв.
Ръководителят на проекта Ваня Максимова представи дейностите, които ще се извършват по петте обекта, включени в проекта. Освен в квартал „Тракия“, предстои цялостен ремонт за над два милиона лева на ул. „Тича”, която не е ремонтирана повече от 50 години. Предвидено е благоустрояване на района около кръстовището на бул. Симеон Велики“ и улица „Станционна“ за близо милион и триста хиляди лева. Ремонтните работи по ул. „Съединение“ от ПК №7 до Съдебната палата включват изграждане на нов тротоар, пешеходни алеи, подмяна на съоръженията на детската площадка, поставяне на енергоспестяващо улично осветление и облагородяване на зелените площи на стойност близо 648 хиляди лева. По проекта е предвидено и цялостно благоустрояване на градинката до ДКЦ1, където също ще бъде монтирано енергоспестяващо осветление. Строителните дейности там са за близо 667 хиляди лева.
На пресконференцията стана ясно още, че по време на благоустрояването ще бъдат изградени пешеходни алеи и тротоари в района на квартал „Тракия“, а реконструкциите ще бъдат извършени от „Автомагистрали Черно море“.
За рехабилитацията на ул.“Тича“ ще се погрижат „Виа Конструкт Груп“. Те ще отговарят и за благоустрояването на зелена площ до ДКЦ1.
За кръстовището на ул. „Станционна” на бул. „Симеон Велики”, ще отговаря фирма „Интегрирани строителни системи“, а за благоустрояване, изграждане и рехабилитиране на пешеходни алеи и тротоари в района на ул. „Съединение” ще работят „Барс АД”.
Заради колосалните размери на проекта, кметът на община Шумен Любомир Христов бе категоричен, че нещата ще се контролират стриктно и ще се държи на качеството при изпълнение на дейностите.
Очаква се проектът да приключи в рамките на 24 месеца.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАпаши задигнаха 8 500 лева от незаключен автомобил, други се облажиха с лаптоп и 20 лева от жилище
Следваща статияС водосвет и бутилка вино: Първа копка по благоустрояването на кв. „Тракия” (снимки и видео)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here