дом Култура С дъх на лято в Пролетния салон на шуменските художници

С дъх на лято в Пролетния салон на шуменските художници

0
ДЯЛ

29 автори от Дружеството на шуменските художници и представителството на СБХ представят живописни платна, графика и скулптури в традиционния Пролетен салон. Експозицията е разположена в Художествена галерия „Елена Карамихайлова“ в Шумен.
„Изложбата демонстрира характерното за нея жанрово и видово разнообразие, но традиционно доминира живопистта. Следвана от рисунката, графиката и скулптурата“, заяви доц. Ростислава Тодорова при откриването на експозицията от 50 творби.
Тази година се забелязва и доминацията на пейзажния жанр, отчете тя.
Пейзажите на доц.Валентин Кулев, Павел Друмев и Антоний Райчев с тяхната жизнерадост предават усещане за настъпващото лято.
Непознати досега автори вече са излезли на светло.
Портретният жанр е представен с „неподражаемо състояние“ в „Моят приятел Фикрет“ на Валентин Кулев и реализмът във фотографиите на Чавдар Георгиев.
Според доц. Тодорова неподражаемите метаморфози на Красимир Арсов веднага грабват погледа.
Още от врата друг майстор на четката – Петър Димов, макар без име, демонстрира разпознаваемия си почерк.

Лаконично, точно, спокойно, без напрежение композициите на Димитър Балкански вкарват в различни измерения, анализира Тодорова.
„Влюбените“ на Александър Величков и „Емоции“ на Галина Петкова допълват радостта от живота.
А „Бледа луна“ на Валери Желязков разказва приказки.
Малко, но качествено в това издание присъства и графиката.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбсъдиха летния график за работа на детските градини в Шумен
Следваща статияРожденият ден на Фикрет Индже се превърна в празник на Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here