дом Общество С гала концерт приключи кампанията „Заедно можем да спрем телефонните измами”

С гала концерт приключи кампанията „Заедно можем да спрем телефонните измами”

0
ДЯЛ

Гала концерт с участието на група „Сигнал”, Славка Калчева и талантливите танцьори от „Луди – млади” сложи финал на кампанията на Областна дирекция на МВР Шумен за превенция срещу телефонните измами. Мотото бе „Заедно можем да спрем телефонните измами”.
Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на компанията „Алкомет”.

Община Шумен предостави безплатно Спортната зала „Арена” за събитието, на което присъстваха над 2 500 гости от Североизточна България – областни управители, кметове, директори на полицията, прокурори, съдии и много граждани.
„Историята на България е започнала от област Шумен. Тук се намира първата столица – Плиска, втората – Велики Преслав. Неслучайно кампанията срещу телефонните измами се провежда в Шумен. Аз вярвам във вас. И мисля, че всички заедно ще успеем“, заяви директорът на ОД на МВР – Шумен старши комисар Ялчън Расим.
„По проблема с измамите работим от години с МВР в партньорство. Поздравявам шуменската дирекция за прекрасната инициатива”, каза кметът на община Шумен Любомир Христов. Той благодари на собственика на компанията „Алкомет” Фикрет Индже за оказаната подкрепа.
В Поздравителен адрес главният прокурор Сотир Цацаров оцени високо инициативата и усилията на полицията за предотвратяване и разкриване на измамите, насочени към най-уязвимите групи на обществото. Според прокурор № 1 изграждането на устойчиви партньорства между органите на държавната власт, неправителствените организации и медиите са от изключително значение за превенцията на всяка форма на посегателство над собствеността и достойнството на гражданите.
Журналистът от в.“Монитор“ Красимир Крумов разкри пред многобройната аудитория как с изобретателност е помогнал на полицията в разкриване на 7 измамни схеми – от възрастни жени да се вземат големи суми. А предложената печалба за него е била 20%. „Срещнах се с потърпевшите, една жена припадна в ръцете ми. Жертвите са още в съзнанието ми”, разказа Крумов.
Директорът Расим връчи на журналиста Благодарствен адрес. А също и на възрастна жена, която благодарение на навременна полицейска намеса получила обратно последните си спестени пари.ягкпехлъдп

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия108 застанаха на старта на детското рали „Щури сладури“
Следваща статияСлънце и температури над 30 градуса

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here