дом Общество С военен ритуал бе честван 9 май в Шумен

С военен ритуал бе честван 9 май в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

9 май – Ден на Европа и Ден на победата се отбелязва в Шумен.
За военния ритуал на пл. „Кристал” бе строена почетна рота, а Градският духов оркестър „Михаил Биков” изпълни военни маршове. Присъстваха народните представители Димо Георгиев и Илтер Бейзатов (ГЕРБ), и Иван Иванов (БСП), областният управител проф. Стефан Желев, кметът Любомир Христов, председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова, представители на военните формирования от Шуменския гарнизон, на политически, просветни и обществени организации, граждани.
Церемонията започна с кратка историческа справка за събитията, случили се на 9 май 1945 година – победата във Втората световна война на антихитлеристката коалиция, и 9 май 1950 г. – декларацията на френския външен министър Робер Шуман. Последва поднасяне на венци и цветя на паметника на загиналите във войните шуменци от името на Областната администрация и Община Шумен, Шуменския университет, Регионалното управление на образованието, областните и общински ръководства на партиите ГЕРБ, „Има такъв народ” и БСП, Общинския читалищен съюз, народните читалища „Добри Войников – 1856”, „Напредък – 1869” и „Стилиян Чилингиров – 1963”, Средно училище „Сава Доброплодни”, Профилирана езикова гимназия „Никола Й. Вапцаров”, Профилирана природоматематическа гимназия „Нанчо Попович”, VI Основно училище „Димитър Благоев”, Детска градина „Пчелица”, граждани.
Ритуалът завърши с изпълненията на химните на Европа и България от Градският духов оркестър „Михаил Биков”.
Отбелязването на 9 май в Шумен ще завърши с празничен концерт „Нощ на европейската и световна музика”, който ще започне от 20.00 часа на откритата сцена в Парк „Студентски”. Входът е свободен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Зелен коридор” за ваксинация в Шумен днес
Следваща статияСедем училища участваха в лекоатлетическата щафета „Европа” в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here