дом Общество С военен ритуал бе отбелязан празничният 9 май в Шумен

С военен ритуал бе отбелязан празничният 9 май в Шумен

0
ДЯЛ

С военен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните в Шумен бе отбелязан Денят на победата.
На церемонията присъстваха кметът на града Любомир Христов, областният управител проф. Стефан Желев, ректорът на Шуменския университет проф. Георги Колев, политици, общественици и граждани.

В словото пред присъстващите на площад „Кристал“ деканът на Военния факултет в Шумен полк. Дилян Димитров. Той припомни хода на войната и подвига на руските войски, Съюзническите сили и Българската армия в победата над фашизма. Полк. Димитров подчерта, че и днес личат травмите нанесени на света от Втората Световна война. „Днес още използваме термини като фашизъм, нацизъм, геноцид, холокост. В настоящата действителност сме изправени пред предизвикателствата на световния тероризъм, който е не по-малко опасен от Втората Световна война. Светът трябва да се обедини и да устои на угрозата от нови конфликти“, заяви полк. Димитров.

След тържественото слово на площада прозвучаха химните на Европейския съюз и България. Под звуците на военни маршове войници и граждани обсипаха Паметника на загиналите във войните шуменци с венци и цветя.
На тържествената церемония присъстваха кметът на румънския град Виорел Мариан Драгомир и заместникът му Александру Джантия Крикан. Двамата гостуват в Шумен по покана на Общината. Драгомир и Крикан са официални гости на тържествата за Деня на града – 11 май.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлед десетилетия прекъсване: Десетки ученици взеха участие в щафетата „За Шумен“
Следваща статияВ Деня на Европа: Дами от ДПС и зам.-председателят на парламента направиха дарение за възрастни хора

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here