дом Общество С беседи, филми и брошури ученици и екоинспектори отбелязаха Деня на Земята

С беседи, филми и брошури ученици и екоинспектори отбелязаха Деня на Земята

0
ДЯЛ

РИОСВ-Шумен посрещна в навечерието на Световния ден на Земята в Информационния център четвъртокласници от СУ „Йоан Екзарх Български“. Децата раздадоха изработени от тях брошури със съвети как да се опазват околната среда и природните ресурси. Учениците посетиха Автоматичната измервателна станция(АИС) за измерване състоянието на атмосферния въздух в град Шумен.

Експертите и лаборанти от Регионална лаборатория в Шумен гостуваха на учениците в село Мадара. Те изнесоха беседа „Свят без замърсяване от пластмаса“ пред възпитаниците на ОУ „Панайот Волов“. Документален филм запозна учениците с оборудването, което се използва за вземане на проби от регионалните лаборатории. Експертите разясниха и възможностите за намаляване на пластмасовите отпадъци чрез рециклиране .

Екоинспекцията подари на участниците в инициативите туя, които да посадят в училищните дворове.
Световният Ден на Земята се отбелязва всяка година на 22 април за привличане на вниманието върху опазването на планетата и съхраняването на живота върху нея. За първи път инициативата се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г.. Целта е да се обединят хора от цял свят в защита на околната среда.Темата на деня тази година е „Свят без замърсяване от пластмаса“
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОсигуряват работа на 106 души в областта за 6 месеца по програмите за заетост
Следваща статия400 малчугани се включиха в празник, посветен на разделното събиране на отпадъци от опаковки