дом Общество Със сребро от Европейско първенство се завърнаха у дома шуменските мажоретки

Със сребро от Европейско първенство се завърнаха у дома шуменските мажоретки

0
ДЯЛ

Шуменският мажоретен състав се завърна със сребро от Европейското първенство по Батън туърлинг и мажоретки, което се проведе от 11 до 14 октомври в град Пореч, Хърватия.

Момичетата на треньорите Снежана Иванова и Марийола Спасова се съревноваваха с участници от 7 от най-силните държави. След оспорвана битка печелят второ място в дисциплината „традиционал корпус“ и четвърто на „параден корпус“.

„Конкуренцията бе много силна. Необходими ни бяха 11 години от първото ни участие през 2007 г., за да ни обърнат внимание, за да ни забележат. Всяка година нашият спорт разширява географията си и в първенствата участват нови и силни отбори. Тази година сериозна заявка дадоха Русия, Уелс и Германия“, каза Марийола Спасова.
Двете треньорки разказаха още, че по време на семинарите в Хърватия се е взело решение таксата за кандидатстване за домакинство на Европейско първенство от 7 хил. евро да отпадне.
„Това ни накара да подадем кандидатура да бъдем домакини за Европейското първенство през 2020 г.“, каза Снежана Иванова.
На последната надпревара България бе представена от 3 отбора от Шумен, Нови пазар и Свиленград.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАктуваха двама бракониери заради лов без разрешително
Следваща статия240 деца ще покажат таланта си на Националния конкурс „Гласовете на детската мелодия“ в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here