дом Общество Със собствени средства общините Върбица и Смядово ремонтират стаи в МБАЛ Шумен

Със собствени средства общините Върбица и Смядово ремонтират стаи в МБАЛ Шумен

0
ДЯЛ
Архивна/24shumen.com

Две общини в област Шумен – Върбица и Смядово ремонтират със собствени средства стаи в МБАЛ Шумен за прием на пациенти с коронавирус. Решенията на общинските ръководства са в отговор на апела на директора на болницата д-р Костов за помощ при възможност по време на заседание на Областния кризисен щаб.
„Вече извършихме ремонта на една стая. Тя е доста голяма, със собствен санитарен възел. Коства ни около 3 000 лева”, уточни за 24shumen.com кметът на Смядово Иванка Петрова. Ще бъде сменена и дограмата.
Община Върбица ще финансира ремонтните дейности на три стаи. Това е легловата база за 9 болни.
„Бях на среща с директора на болницата д-р Костов. Той сподели, че само 35 легла има за болни от коронарус в Инфекциозното отделение. Целият етаж има нужда от сериозно реновиране, а наесен се очаква втора вълна от епидемията и болните няма къде да бъдат настанявани”, сподели кметът на Върбица инж. Мердин Байрям. Той смята, че поема ангажимента, тъй като Общината е акционер в лечебното заведение.
На сесия градоначалникът уведомил съветниците за идеята да помогнат на болницата, тъй като тук обслужват десетте общини от цялата област, над 250 хиляди души население. В здравното заведение се лекуват и заразени от община Върбица. До последно грижи са полагани и за 63-годишната жена, която изгуби битката с коварния вирус.
„Ние сме хората, които трябва да помагаме в пандемичната ситуация. Наш чисто човешки дълг е”, категоричен бе инж. Байрям.
В момента в администрацията се изготвя количествено стойностната сметка за целия ремонт. Кметът подготвя докладна, която ще внесе в Общинския съвет.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПиян и без книжка върти волана в село
Следваща статияАдминистративният съд отхвърли решението на Общинския съвет за нивомер на яз. „Тича”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here