дом Общество Със забавни игри и занимания деца научиха повече за гората и животните

Със забавни игри и занимания деца научиха повече за гората и животните

0
ДЯЛ

20 деца от шуменската забавачка „Бухалчета“ гостуваха днес на горските педагози от ПП „Шуменско плато“ и Североизточното държавно предприятие. Това съобщиха от ведомството.
Малчуганите научиха много за горските обитатели, дърветата и пещерите в парка, както и за ценните растения, които трябва да се пазят от всички. По време на урока децата трябваше да разпознаят различни животни и птици, да разберат защо гората трябва да се пази огън и защо дърветата са важни за всички нас.

През следващата седмица горските педагози ще стартират нов урок за децата от летните школи в града. Малчуганите ще се учат сами да оцеляват сред природата, да си строят колиба от клони, да разпъват палатка и да се ориентират по горската маркировка. Експертите от СИДП и ПП „Шуменско плато“ ще им покажат как се подрежда туристическа раница и кои са най-важните неща, които винаги трябва да носим, когато тръгнем на излет.
Занятията по Горска педагогика ще продължат и в началото на месец септември. Предстои и съвместен урок с РИМ-Шумен като малчуганите ги очакват много изненади и весели приключения.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДават до 200 000 евро за проекти за намаляване на депонирани отпадъци
Следваща статияОбявиха на търг за 108 630 лева склад на борсата в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here