дом Общество Създават привлекателна образователна среда за деца и ученици

Създават привлекателна образователна среда за деца и ученици

0
ДЯЛ

Проект за „Стратегия за развитието на образованието в община Шумен 2018 -2023 г.“ обсъждаха директори на училища и експерти в образованието.
„Този проект е резултат от двугодишна работа от страна на администрацията в Община Шумен и директори на училища и детски градини. Имаме желание да обсъдим текстовете, преди да ги предложим за разглеждане в Постоянната комисия по образование и гласуване в Общинския съвет. При подготовката на проекта са взети под внимание всички предложения от специалисти в сферата на образованието“, заяви в началото на дискусията зам.-кметът по образование и културни дейности Найден Косев.
Като приоритети в документа от 90 страници са посочени превенцията за отпадане от образователната система, създаване на привлекателна образователна среда за развитие на творческите способности на деца и ученици, организиране на специализиран превоз, създаване на условия за образователна и социална интеграция.
Обърнато е внимание на уязвимите групи и деца в риск и опазването на здравето на децата и учениците.
Акцентира се и на създаването на организационни и финансови условия за повишаване качеството и ефективността в системата на образованието.
Проектът предвижда и изграждане на образователна среда за профилирано и професионално образование, отговарящо на реалните потребности на трудовия пазар.
Авторите посочват необходимостта от създаване на условия за разнообразна извънкласна и извънучилищна дейност за личностна подкрепа на деца и ученици.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБезплатно куклено шоу учи шуменчета да събират разделно отпадъци от опаковки
Следваща статияРазработен е проект в помощ на малкия бизнес, Община Шумен е партньор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here