дом Общество Създават общинско транспортно предприятие в Шумен

Създават общинско транспортно предприятие в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Общинско транспортно предприятие ще бъде създадено в Шумен. Това съобщи днес на брифинг кметът Любомир Христов. Градоначалникът ще внесе докладна записка с искането на предстоящата в края на този месец сесия на Общинския съвет.
До тази стъпка се стигна, след като се оказа, че поради липса на подобно общинско търговско дружество местната администрация не получи еврофинансиране по Оперативна програма „Околна среда“ за закупуване на електрически автобуси. Средствата, определени за Шумен бяха в размер на 12 000 000 лева.
„С новото предприятие ще изпълним всички условия за кандидатстване. На следващ етап отново ще подадем документи. Шумен се нуждае от електротранспорт. Това е бъдещето“, категоричен бе кметът Любомир Христов. Той уточни, че 15 000 автомобила са били регистрирани в Шумен само през миналата година. „Въвеждането на еко транспорт в града е задължително“, каза още кметът. Христов припомни и факта, че паркираните по улиците автомобили пречат на камионите за смет и почистващата техника през през зимата.
„Колкото и да е странно за някои, много шуменци подават сигнали до Общината с искане за изграждане на нови „сини зони“, за да има ред в паркирането в града“, коментира още той и обяви, че при отваряне на нова процедура за кандидатстване за еврофинансиране за електрически автобуси Община Шумен ще кандидатства.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГлоба от 2 000 лева наложи Екоинспекцията на фирма „Голдън Фийлд“
Следваща статияТърговски център събира 4 известни марки, първа копка – след седмица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here