дом Общество Съдът реши: Ще се броят отново бюлетините за избор на съветници в...

Съдът реши: Ще се броят отново бюлетините за избор на съветници в община Каолиново

0
ДЯЛ

Административният съд в Шумен разпореди повторно броене на бюлетини за избор на общински съветници в Каолиново за 13 секции. От тях две са общинския център, а останалите 11 са в селата. Причината -депозирана жалба от кандидати за съветници на ПП „Воля“, срещу решение на ОИК, с което са обявени за избрани общински съветници от Каолиново.
Съдът отхвърли искането на адвоката на жалбоподателя за назначаване на съдебна експертиза , която да установи от отчетените като недействителни бюлетини има ли действителни и какъв в е техният брой. Искането бе за повторно ръчно броене на бюлетини и още общинска администрация да представи оригиналите на бюлетини от няколко секции.
Пред съдебния състав адвокатът на оспорващата страна изложи аргументи, с които атакува достоверността на протоколи от СИК по селата. А именно много от протоколите са поправяни, за което свидетелства големия брой недействителни бюлетини. В някои от протоколите подписите са положени преди да бъдат те изготвени. От други протоколи излиза, така че изборният ден е приключил преди да започне. Много от документите не са подписани от членовете на комисията.
ОИК бе представена от председателя и зам.-председателя. Според тях жалбата на партия „Воля“ е неоснователна. В комисията е имало представители на всички политически партии.А самите протоколи били законни напълно, подписани са в края на изборния ден на база преброяване.
Освен това представителите на „Воля“ са подписали протоколите без забележки и възражения. Имало само един неподписан протокол. Изпълнени са всички указания, дадени от ЦИК.
Съдът намира искането на представителя на оспорващата страна за откриване на производство истинността на представените по делото протоколи за частично допустимо.
Повторното броене бе насрочено за 21 ноември, четвъртък.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВръщат българи от чужбина с 1 200 лева месечно, в Шумен – допълнителни финансови стимули
Следваща статияРуският балет на лед на сцената на шуменския театър

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here