дом Общество Съдът пусна под „домашен“ арест шуменец, въртял телефонни измами, аверът му остана...

Съдът пусна под „домашен“ арест шуменец, въртял телефонни измами, аверът му остана зад решетки

0
ДЯЛ

Въззивен състав на Окръжен съд – Шумен измени най-тежката мярка „ Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Я.Янков по досъдебно производство водено за телефонни измами с „Домашен арест“. Това стана в следобедните часове днес.
Съдът при проверка законността на първоначално взетата мярка за неотклонение, прие, че към настоящия момент от доказателствата по делото, може да се направи обосновано предположение, че Янков е съпричастен към извършването на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Констатира и, че правилно районният съд е обсъдил и наличието на втората изискуема по закон предпоставка за вземането на най-тежката мярка за неотклонение, а именно наличието на реална опасност на извърши престъпление. Янков е с чисто съдебно минало, има новородено дете, постоянен адрес на който пребивава, липсват данни за наличие на висящи наказателни производства, което от своя страна мотивира въззивният съд да приеме, че най- адекватната мярка за неотклонение по отношение на това лице е „Домашен арест“.
Въззивно дело за изменение на наложена мярка „Задържане под стража“ разгледа също днес Окръжния съд в Шумен и по отношение на другия обвиняем по същото дело Т. Йорданов. Защитата на обвиняемия атакува определението на първата инстанция, с което е оставено без уважение искането на Йорданов за изменение на взетата по отношение на него най-тежка мярка за неотклонение с по-лека.
Въззивният съд прие, че от доказателствата по делото може да се направи мотивирано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, за което му е предявено обвинение, както и, че е налице реална опасност да извърши престъпление. На тези основания, подробно мотивирани в съдебният акт, Окръжният съд потвърди определението на РС-Шумен.
Постановен е едномесечен срок, в който не може да бъде депозирано пред съда ново искане за изменение на мярката за неотклонение.
Определенията на Окръжен съд – Шумен са окончателни и не подлежат на обжалване и протестиране.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияTежка катастрофа край Каменяк взе три жертви (снимки)
Следваща статияДепутатът Валентин Касабов нарече протестиращите „лумпени и мутри“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here