дом Общество Съдът отмени заповедта на кмета за премахване на незаконните въздушни мрежи на...

Съдът отмени заповедта на кмета за премахване на незаконните въздушни мрежи на фирма „Нетуоркс“

0
ДЯЛ

Административният съд в Шумен окончателно отмени заповедта на кмета на общината Любомир Христов за премахване на незаконните кабели на незаконните въздушни мрежи на телевизионни и интернет доставчици. Един от кабелните доставчици – „Нетуоркс“ в града е пуснал жалба до Административния съд за неспазване на процедурата по споразумението с Общината.
Кабелният оператор се е ангажирал в срок до края на декември месец 2017 г. да премахне въздушните си кабели от 13 шуменски улици, като изгради подземна оптична мрежа в тези участъци, а докато направи това, Общината няма право да премахва мрежата на този оператор, която е разположена на: ул. Владайско въстание – 9 бр.стълбове НН – от №29 до №53; от №96 до №174 и от №113 до №131; ул.Съединение – 9 бр.стълбове НН – от №117 до 137; ул.Райна княгиня – 5бр. стълбове НН – от №3 до №60; ул.Тича – 4 бр. стълбове НН – от №2 до №54; ул.Шуменска комуна – 5 бр.стълбове НН – от №3 до №43; ул.Република – 5бр. стълбове НН – от №3 до №49; ул.Априлско въстание – 5бр. стълбове НН – от №11а до №65; ул.Ален Мак – 7 броя стълбове НН от №4 до №81; ул.Кирил и Методий – 4 бр. стълбове НН – от №47 до №77; ул.Шуменска крепост – 4 бр. стълбове; ул.Червена стена – 5 бр. стълбове НН – от №3 до №35; ул.Август Попов – 2 бр.стълбове НН – от №34 до №44; ул.Лиляна Димитрова – 4 бр. стълбове НН – от №1 до №13.
В мотивите си съдът посочва, че преди да започне премахването на кабелите, Общината е трябвало да извърши проверка и да състави протоколи, с които да установи по кои улици фирмата не е изпълнила ангажиментите си. Едва след това в 30-дневен срок може да се пристъпи към изпълнение на заповедта на кмета на общината.
И тъй като тази процедура не е спазена в случая, АД-Шумен отменя заповедта на кмета за премахване на незаконните кабели.
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПропуските за паркиране може да поскъпнат с 20 лева?
Следваща статияПромени в осигуряването до края на януари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here