дом Криминале Съдът остави за постоянно в ареста наркопласьора от Нови пазар

Съдът остави за постоянно в ареста наркопласьора от Нови пазар

0
ДЯЛ

39 годишният наркопласьор от Нови пазар, чиято лаборатория бе разкрита при специализирана полицейска операция остава за постоянно в ареста, реши Окръжният съд в Шумен. Магистратите наложиха най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Мотивът – съществува опасност обвиняемият да се укрие и да извърши други престъпления. Доводите на защитата, че Чобанов има семейство и малко дете не бяха уважени.
Определението на съда може да бъде обжалвано пред Варненския апелативен съд в тридневен срок.
В хода на съдебното следствие стана ясно, че по досъдебно производство в РПУ Нови пазар Окръжна прокуратура е повдигнала срещу Чобанов две обвинения. Първото е по чл.354 от НК за производство, съхранение и разпространение на високорискови наркотични вещества на стойност 1800 лева. И за отглеждане на растения, коноп в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества. И по двата текста се предвижда и глоба.
Според представителя на държавното обвинение прокурор Делян Димитров събраните в хода на досъдебното производство доказателства напълно обосновават предявените обвинения. Едно от сериозните доказателства е намерен от полицейските служители фотоалбум, където била визуализирана дейността на Чобанов. Освен това, при разпит на 10 свидетели станало ясно, че обвиняемият по едно и също време с автомобил е посещавал стопанската постройка, където е отглеждал наркотичните растения. При наркополеви тест откритата суха тревна маса е реагирала на марихуана.
Прокурор Димитров посочи, че Чобанов три пъти е осъждан за умишлени престъпления от общ характер и не е реабилитиран. При задържането е оказал съпротива и отправил „вербални атаки”към полицаите.
Защитата поиска по лека мярка за неотклонение, парична гаранция. Това беше и искането на обвиняемия. Той отказа, че е употребил съпротива при задържането му. Според него полицаите били груби.
Галина Минева
24 shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия17-годишният Ники се бори успешно с болестта, върна се в родния Шумен
Следваща статияДвама са кандидатите за ръководител на ДКТ“Васил Друмев“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here