дом Криминале Отказаха съдебна реабилитация на изнасилвач и похитител

Отказаха съдебна реабилитация на изнасилвач и похитител

2
ДЯЛ

Осъденият на 7 години лишаване от свобода за изнасилване и противозаконно лишаване от свобода на непълнолетно момиче с цел въвличането му в последващи развратни действия и проституция Васви Васви от Нови пазар, поискал с молба в Шуменския окръжен съд да бъде съдебно реабилитиран.
С присъдата, влязла в сила на 7 януари 2010 г., бил уважен и граждански иск, който и до момента не е изплатен на пострадалото момиче.
Васви изтърпявал ефективната си присъда във варненския затвор. Бил освободен предсрочно от затвора, като му оставали да търпи още 2 години 9 месеца и 22 дни. С определение на Варненския окръжен съд му бил определен изпитателен срок в размера на неизтърпяното наказание, както и пробационни мерки.
Представител на Окръжната прокуратура в Шумен в съдебно заседание по молбата за съдебна реабилитация на Васви заявил, че макар и допустима, тя е неоснователна, тъй като вредите по гражданския иск не са възстановени. Окръжната прокуратура в Шумен е посочила и факта, че след условното предсрочно освобождаване от затвора Васви е наказван по административен ред за нарушения на Закона за движение по пътищата, а някои от наложените му глоби не са платени.
Прокурорът по делото припомнил, че молбата за съдебна реабилитация е подадена три години след изтичане на наказанието му. Въпреки че срещу Васви не се водят образувани и неприключили наказателни производства, за съдебната реабилитация са необходими и още две предпоставки – искащият реабилитация да е имал добро поведение и да е възстановил причинените вреди от престъплението, за което е бил осъден. Извършването на пътни правонарушения не се покрива с критериите за добро поведение в обществото.
С определение на Шуменския окръжен съд молбата за съдебна реабилитация на 34-годишния Васви Васви е оставена без уважение. Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКамион, натоварен с олио, се запали между Градище и Черенча, полицията отцепи пътя
Следваща статияВъзстановено е движението по пътя Търговище – Шумен

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here