дом Общество Съдиите в Нови пазар с най-голяма натовареност през 2017 година

Съдиите в Нови пазар с най-голяма натовареност през 2017 година

0
ДЯЛ

1128 дела са постъпили през 2017 година в Шуменския окръжен съд /ШОС/. От тях 433 са наказателните дела, 345 гражданските, 223 търговски и 127 фирмени дела, това сочат данните от годишния отчет.
1287 са разгледаните дела, а приключените 1163.
По тези показатели ШОС се нарежда на едно от първите места сред съдилищата в Апелативен район Варна. А заслугите за високите резултати са на 11 съдии и 36 служители.
Висок е процентът близо 100 на свършените дела в тримесечен срок.
15 съдии, при щат 17 са приключили 6998 дела в Районен съд Шумен. Според данните всеки съдия е свършил средно по 37,03 дела на месец.
Според председателя на ШОС София Радославова изключително много са натоварени четиримата съдии, които работят в Районен съд Нови пазар. Тя оцени високо тяхната работа, като се има предвид специфичността на района.
Районният съд във Велики Преслав е работил през отчетния период с трима съдия. Сегашният административен ръководител Мирослав Марков, поради изтичане на мандата му вече ще работи в РС Шумен.През отчетния период не е постъпило и гледано нито едно дело за корупция в ШОС,заяви административният ръководител София Радославова в отговор на въпрос на 24 shumen.com има ли разследвани за корупционни практики високопоставени лица на ниво – кмет, зам.кмет, общински съветник или политици.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБСП – Шумен с подписка, искат отмяна на сделката с ЧЕЗ
Следваща статияБрускети „Марети“ отново на прицел, чака ги санкция от 70 000 лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here