дом Култура Съвместна изложба „От Салерно до Велики Преслав” в старата столица

Съвместна изложба „От Салерно до Велики Преслав” в старата столица

0
ДЯЛ

12 италиански художници и трима български творци представят своето изкуство в 60 картини, пластики, фотографии и керамика в експозиция „ От Салерно до Велики Преслав” – „Да поговорим на езика на изкуството”в Художествената галерия във Велики Преслав.
Изложбата може да бъде разгледана до 30 септември. Организатор е Сдружението Centro artisti salernitani от град Салерно, Южна Италия.
Преди откриването на изложбата видеовръзка с Южна Италия сближи двата исторически града, съобщиха от местната администрация.

Осъществена е била връзка с председателя на Асоциацията на културните дейци в Салерно – проф. Елена Острика, председател на Сдружението. Тя е поздравила културната общественост на Велики Преслав и предложила двата града да се побратимят. В отговор на поканата кметът Александър Горчев провокирал местните творци, представени от Дарина Минева, да се готвят за пленер в Южна Италия. Там се намира и градчето Челе Ди Булгария, с което Велики Преслав поддържа културни връзки от 3 години насам.
Колегиумът на „Чентро Артисти Салернитани“, Италия е основан през 1993 като една от най-комплексните асоциации, занимаваща се с дейности на градско, национално и международно ниво в сферата на културата.
Ръководителят на сдружението Елена Острика – професор по изкуствата е с номинация за Нобелова награда за принос в културното развитие на Южна Италия. Г-жа Острика има заслуги в изграждането на общоевропейско културно пространство чрез партньорства, които създава с побратимени организации от европейски държави.
Понастоящем в дейността на „Чентро Артисти Салернитани ” участват над 50 артисти, поети, писатели, музиканти и други.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсвания на тока
Следваща статияОгън унищожи каравана, горя къща в Златар, кола се запали в движение

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here