дом Общество Съветници решиха: Няма да има вестник във Велики Преслав

Съветници решиха: Няма да има вестник във Велики Преслав

2
ДЯЛ
Снимка: Pixabay.com

С гласовете на БСП, АБВ, ДПС за пореден път не мина докладна за откриване на процедура за провеждане на конкурс и възлагане управлението на вестник „Седмица“ във Велики Преслав. „За“ на редовната сесия гласуваха съветници от ГЕРБ и „Обединени земеделци“.
„С това гласуване някои колеги заявиха на хората – лишаваме ви от основно право по Конституция – правото на информация. Не е нужно да знаете по какъв начин ви управляват“, заяви вносителят на докладната – съветникът Станислав Йорданов.
Не мина и неговото предложение за промени в Наредбата за реда и финансовото подпомагане на спортните клубове. „Против“ гласуваха съветници от АБВ, БСП и независим.
„Чрез Обществения съвет за разпределение на средствата за спортните клубове се реализира корупционна схема за осигуряване на мнозинство в Общинския съвет. Това е политически орган в помощ на клика в ОбС, прекомерно се финансират и толерират само два клуба, а останалите са ощетени“, смята Йорданов. Той не е изненадан от това гласуване.
За реализацията на три социални проекта Общината ще тегли авансово 463 хиляди лева. Общинският съвет гласува правомощия на кмета да издаде запис на заповед за обезпечаване на плащанията.
236 хиляди лева са необходими за първоначалните дейности в Дневния център за работа с деца с увреждания и в Центъра за обществена подкрепа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПродават четири общински жилища на наемателите им
Следваща статияЗатвориха пътя край Тимарево заради разлят по платното млечен продукт

2 КОМЕНТАРИ

  1. Йорданов-един от най-добрите манипулатори в града.Кой точно му дава право да говори от името на спортните клубове.Защо не казва ,колко средства от данъкоплатците са изхарчени за изплащане на задълженията на вестника?Като добър манипулатор,промива мозъците на гражданите и си мечтае за нов мандат ,като общински съветник /за пореден път/.Не му стигна,че беше във върхушката при социализма,ами и сега все той да е на чело .

  2. Ти „Един от В. Преслав „,когато ги знаеш тези неща ,защо не се покажеш с името си ?Да не би БКС да е печелившо ,което е също Търговско дружество и колко ли средства плаща данъкоплатеца от Общината!Нямам отношение със съветника ЙОРДАНОВ и много пъти съм реагирал срещу него ,например за искането за събарянето на комун.. паметници в града и др. Истината е ,че Общинските съветници на управляващите и ДПС -Велики Преслав оставят хората в информационно затъмнение,защото в мътни води се лови най лесно риба!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here