дом Общество Съветници питат: Кога ще бъдат завършени къщи „Елеонора“?

Съветници питат: Кога ще бъдат завършени къщи „Елеонора“?

0
ДЯЛ

„870 хиляди лева са необходими за довършване на двете къщи „Елеонора“ във Възрожденския комплекс. Това е сериозна сума. Водихме разговори с Министерството на културата, но няма да бъдем включени в някаква програма на този етап“, заяви на заседание на постоянната комисия по „Култура, културно-историческо наследство, туризъм, интеграционна политика и вероизповедания“ зам.-кметът Найден Косев. Ще се търсят възможни средства за довършителни работи.
От бюджета средства е много трудно да се осигурят, категоричен бе той.
Придобиването на национален статут за Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“ по думите на зам.-кмета е едно добро начало и дава възможности за включването му в европейски проекти. Шестте комисии са излезли с окончателен протокол. Инфраструктурно всичко било вече уредено. Предстои в Народното събрание да бъде гласуван новия статут на Паметника.
Комисията гласува единодушно финансиране в размер на 7 хиляди лева на ремонтни дейности в Концертна зала на НЧ „Добри Войников“. Решено бе средствата да бъдат осигурени от резерва за културни дейности в Културния календар.
Одобрено бе и подписването на нов договор за сътрудничество между Община Шумен и гр. Херсон, Украйна но с препоръка да бъдат изчистени техническите грешки в споразумението, което се е получило най-вероятно при самия превод.
Поканата е отправена от украинска страна. Първият договор бил подписан през 1962 г., следва втори през 1964 -та.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЯсни са победителите в турнира по волейбол на Общинските ученически игри
Следваща статияАвария остави селата Памукчи и Стоян Михайловски без вода

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here