дом Общество Съветниците вдигнаха заплатата на кмета на 3 000 лева

Съветниците вдигнаха заплатата на кмета на 3 000 лева

0
ДЯЛ

С 29 гласа „за“ и един „против“ заплатата на кмета на Шумен стана 3 000 лева при досегашна 2 500 лева. Предложението на администрацията бе скока да е в рамките на 10% или 2 750 лева. След пауза от 15 минути за уточняване на позициите на политическите сили бе предложено заплатата на градоначалника да стане 3 000 лева. Така съветниците на практика гласуваха и за повишение на собствените си възнаграждения. За участие в сесия всеки взема 12% от заплатата на кмета. За участие в постоянните комисии членовете вземат 7%, а председателят 8% . Председателят на местния парламент взема 60% от заплатата на кмета на Шумен или 1 800 лева, а зам.-председателят – 50%.
Омбудсманът на Шумен взема 80% от кметската заплата и с това решение тя също ще се повиши.
Повишение с 23% получиха и кметовете на девет села в общината и така тяхното възнаграждение стигна 660 лева. Това са управниците на Велино, Радко Димитриево, Благово, Белокопитово, Кладенец, Васил Друмев, Ветрище, Лозево, Панайот Волов.
С 10% се вдигнаха и месечните възнаграждения на управниците на по-големите села. Предложението бе гласувано с 37 „за“ и един „въздържал се“. Така те ще получават от 750 до над 900 лева. Най-високи са заплатите на кметовете на селата Царев брод – 945 лева и Друмево – 935 лева.
За кметовете по селата повишението влиза в сила със задна дата от 1 януари. Съветниците ще вземат по-високите възнаграждения считано от 1 февруари.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПриеха промените в наредбата за записване в първи клас
Следваща статияОД на МВР – Шумен отчете работата на Териториална полиция за 2018 година (видео)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here