дом Общество Съветник пита: Какви мерки се вземат за обезопасяване на недостроената сграда в...

Съветник пита: Какви мерки се вземат за обезопасяване на недостроената сграда в центъра на Шумен?

0
ДЯЛ

Какви мерки са взети за обезопасяване на недостроената висока сграда в центъра на Шумен? Този въпрос поставя общинският съветник Бисерка Йовчева от групата „За Шумен“ в питане до кмета Любомир Христов.
Тя изразява притеснение, че достъпът до сградата е много лесен и тя е реално опасна.
Йовчева съобщава за случаи как младежи се качват до най-високата точка, снимат се и в социалните мрежи разпространяват снимки.
„На всички е известно, че любопитството и склонността към нестандартни изяви на млади хора води до злощастен край“, пише съветникът.
Тя е звъняла многократно на тел.112, за да сигнализира за млади хора, окупирали върха на сградата.
Йовчева посочва, че собственик на въпросната сграда е телекомуникационната кампания Vivacom. И припомня, че тя трябваше да бъде част от новата визия на града, по време на визитата на акредитирани дипломати през 80-те години. Но след промените остана в този вид.
„Нееднократно е повдиган въпроса за обезопасяването на сградата от страна на общинска администрация, ОД на МВР и Пожарна служба. Сградата е частна собственост. Провеждани са разговори със собствениците от наша страна и от цитираните органи“, това е записано в отговор на кмета Любомир Христов.
Последните писма касаят обезопасяването са от април и ноември 2018 г.
Експертите по Наредба №1 обхождат редовно града. И при установяването на такива сгради напомнят на собствениците за необходимостта да предприемат действия.
Кметът отбелязва още, че гражданите са свидетели на умишлено разрушение на ограждания от недобросъвестни лица.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСтатистиката: Ръст от 12,7% през месец май на приходите от нощувки в областта
Следваща статияВъзпитаници на образователен център „Софос“ гостуваха в полицията и разследваха кражба на шоколад

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here