дом Общество Съветник иска частично бедствено положение за селища с продължително безводие

Съветник иска частично бедствено положение за селища с продължително безводие

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Обявяване на частично бедствено положение в малките селища с продължително безводие иска общинският съветник Добромир Драев. В докладна записка, включена в дневния ред на предстоящото заседание на Общински съвет-Шумен, той предлага да бъде обявено частично бедствено положение за населените места, които са без нормално водоподаване в последните 30 календарни дни, както и да бъдат осигурени до 350 000 лв. за възстановяване на дълбокия сондаж в землището на село Мадара, в близост до кв. „Мътница“.
В докладната се настоява още да бъде въведен в действие Плана за защита от бедствия, в частта „Високи температури и продължително засушаване“, както и да се проучи и представи информация за възможността за включване на кв. „Мътница“ към дълбокия сондаж на село Царев брод. Добромир Драев посочва, че към настоящия момент повече от 5 населени места в общината са поставени на воден режим, заради липса на вода в местните водоизточници- Салманово, Мадара, Черенча и др. Като пример за лошо управление на водите той посочва казуса с кв. „Мътница“, който е на режим повече от 5 месеца.
„Вода към крайните потребители почти не се подава в рамките на деня, или ако се пусне тя е с много малко налягане и няма възможност живущите да си попълнят запасите от вода за следващите 24 часа. Във високите части на квартала, вода вече не е идвала вече 15 дни“, се посочва в докладната записка.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПет нови случая на COVID-19 в Шуменско, четирима са в болница
Следваща статияКонцерт „Северна песен“ с изпълненията на внуците на Панчо Владигеров на шуменска сцена

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here