дом Общество Сформират Инициативен комитет за отделяне на Мадара в самостоятелна община

Сформират Инициативен комитет за отделяне на Мадара в самостоятелна община

0
ДЯЛ

Започва сформирането на Инициативен комитет за отделяне на село Мадара в самостоятелна община. Това заяви за 24shumen.com кметът на населеното място Неделчо Неделчев. Той уточни, че за създаването на комитета са необходими поне 50 души. Неговите очаквания са структурата да бъде основана в края на следващата седмица. „Целта е да се избере състав и председател на Инициативния комитет, да се одобрят исканията, които ще се внесат в Народното събрание и определяне на местата за събиране на подписи“, обясни Неделчев. Той уточни, че подписката ще премине под формата на Национална гражданска инициатива, което ще позволи в нея да се включат хора от цялата страна.
Очакванията на кмета на Мадара са да бъдат събрани достатъчен брой подписи за обособяването на селото в отделна община. Неделчев подчерта, че няма нормативни изисквания за минимум и максимум брой подписи. „Имаме уверението на депутатът Боряна Георгиева, че партия „Воля“ подкрепя изцяло инициативата за създаването на община Мадара“, каза още Неделчев и добави, че за момента има предложение подписките да се организират в бензиностанциите и аптеките на лидера на партия „Воля“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без електрозахранване
Следваща статияСкъсани жици подпалиха сухи треви

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here