дом Култура СУ „Сава Доброплодни“ чества 200 години от рождението на своя патрон

СУ „Сава Доброплодни“ чества 200 години от рождението на своя патрон

0
ДЯЛ
Снимка: СУ "Сава Доброплодни"

200 години от рождението на своя патрон отбелязва през тази седмица СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен. Проявите, посветени на патронния празник, стартираха още на 26 ноември, когато най-малките ученици получиха своето посвещение в доброплодство. Това съобщиха от учебното заведение.
За новоприетите петокласници вълнуващото приемане в редиците на най-голямата училищна общност в Шумен бе в платформата Teams.
С виртуално откриване на подредената в училищната галерия изложба от рисунки и снимки „Училището през моя обектив“ започна наситения със събития понеделник (30 ноември). „Един споделен свят“ е заглавието, което учениците от Vб клас и тяхната класна ръководителка Любов Кула избраха, за да разкрият усета си към красивото чрез представянето на своите картини в артпространството на третия етаж.
Денят продължи с нетрадиционно осъществената традиционна викторина между седмите класове. „Нашият начин да вплетем в едно конкурентния дух и почитта към Сава Доброплодни“ бе надсловът на интерактивната онлайн игра, в която учениците заявиха познаването на живота и уважението си към делото на будителя.
В деня на патронния празник – 3 декември, ученици от VІІІа клас ще поднесат цветя пред паметната плоча на Сава Доброплодни до НЧ „Добри Войников“.
Кулминацията на събитията тази година ще бъде в тържествения час на класа с премиерното представяне на филма „Пътят на Доброто“ – творение на училищния екип, осъществяващо връзката между минало, настояще и бъдеще, защото СУ „Сава Доброплодни“ е училище с минало, богато на спомени; училище с настояще, изпълнено с предизвикателства; училище, в което израства бъдещето.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДържавен архив – Шумен ще извършва само онлайн услуги
Следваща статияИзмамници отново активираха фалшиви имейли от името на „Български пощи“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here