дом Общество Супер синя кървава Луна ще наблюдаваме в последната нощ на януари

Супер синя кървава Луна ще наблюдаваме в последната нощ на януари

0
ДЯЛ

Рядко застъпване на астрономически явления – Супер синя кървава Луна и пълно лунно затъмнение ще наблюдаваме тази вечер. От България феноменът ще може да бъде видян около 18.00 часа. Освен това в другия край на Земята ще се наблюдава пълно слънчево затъмнение. Ще има и пълно лунно затъмнение над страните от Тихоокеанския басейн – от Аляска и Северозападна Канада до Централна и Източна Азия, Индонезия, Нова Зеландия, Австралия. То ще се наблюдава като частично над Централна Северна Америка, Западна Азия, Индия, Близкия изток и Източна Европа. Заради затъмнението Луната ще придобие червен оттенък.
„Синя Луна“ означава, че се наблюдава пълнолуние за втори път в рамките на 1 месец. Обикновено „синята Луна“ се наблюдава на всеки 2 години и 8 месеца. На 31 януари „синята Луна“ съвпада и в явлението „супер Луна“, което се наблюдава, когато Луната е най-близо до Земята.
Подобна комбинация е имало за последно 152 години, а следващият път, когато ще се съчетаят синя и кървава Луна ще бъде през 2028 г.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРекордно висок брой подадени данъчни декларации през януари в Шумен
Следваща статияД-р Нигяр Джафер, зам.-председател на Народното събрание: Проблемът с общинските болници е изключително сериозен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here