дом Общество Ст. комисар Ялчън Расим: Полицай не е професия, а дълг (видео, снимки)

Ст. комисар Ялчън Расим: Полицай не е професия, а дълг (видео, снимки)

0
ДЯЛ

Полицай не е професия, а дълг. Това каза в приветствието си по повод Професионалния празник на българската полиция – 8 ноември, директорът на Областната дирекция на МВР-Шумен старши комисар Ялчън Расим.
„Има професии, които носят огромна тежест. Те носят осъзнат дълг към обществото. Такава е професията на полицая. Пожелавам на всички свои колеги да извървят професионалния си път с чест и достойнство“, каза още старши комисар Ялчън Расим. Той обяви, че с 9% са намалели престъпленията в Шуменско тази година в сравнение с миналата.
Днес старши комисар Ялчън Расим присъства на спортен турнир за служители на реда от ОД на МВР-Шумен. С проявата полицаите от областта отбелязват професионалния си празник.

В програмата на турнира са включени състезания по борба и мини футбол.

Спецполицаи демонстрираха техники за задържане и отвеждане на нарушители.
Специални гости на събитието бяха възпитанички на шуменския филиал на Медицинския университет във Варна. Преди състезанията те премериха кръвното на полицаите в залата.

Първи бе директорът старши комисар Ялчън Расим, чието кръвно бе 125 на 80.
Полицаите от Шуменско посрещат професионалния си празник с 13% спад на кражбите в областта, спад с 33% на грабежите. С 13% спрямо 2018 година са намалели и общоопасните престъпления. С 5% обаче се увеличава броят на нанесените телесни повреди. 7% ръст има и при престъпленията, свързани с наркотици. „Това обаче означава, че сме разкрили повече нарушения, защото наркотиците са в графата на така наречената скрита престъпност“, обясни старши комисар Ялчън Расим. Той не скри задоволството си, че професията става все по-желана, като при последния конкурс за полицаи при обявени 21 места, кандидатите са били 110.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадигнаха два лаптопа от паркирана кола в Шумен
Следваща статияДървата остават предпочитаната енергийна помощ в Шуменска област

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here