дом Криминале Ст. комисар Ялчън Расим: Адил Ахмедов е развивал мащабна лихварска дейност

Ст. комисар Ялчън Расим: Адил Ахмедов е развивал мащабна лихварска дейност

0
ДЯЛ

Адил Ахмедов е името на мъжа, разследван за лихварство в каолиновското село Лятно.
Той е син на кмета на селото.
Какво вече 24shumen.com писа, мъжът е развивал мащабна лихварска дейност. Срещу 33-годишния Адил Ахмедов е образувано досъдебно производство за извършване на незаконни банкови операции.
„Такава мащабна лихварска дейност не е установена в последните години на територията на област Шумен. Работата по случая стартира след получен сигнал за незаконна лихварска дейност. Започнаха оперативно издирвателни мероприятия. Беше образувана и преписка, която бе докладвана в Окръжна прокуратура – Шумен“. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ по Нова тв директорът на ОД на МВР Ялчън Расим по повод ареста на 33-годишния син на кмета на село Лятно Адил Ахмедов, обвинен в лихварство.
„Множество са заемите. Тепърва ще се установява. Има три тефтера с кредитирани лица. Лихварят е водил записки и за върнати суми и дължим остатък. Един от длъжниците е загубил жилището си заради неизплатен кредит. Предстои откритите писмени доказателства да се анализират, да се извърши експертиза за обема на дейността и да се разпитат свидетели. Няма данни за физическо насилие срещу хора, получили кредити. Има човек, който е сключил ипотечен договор с обвиняемото лице. Но след като не е успял да изплати кредита, е оставен да живее на квартира. Сега предстои разследването да установи дали договорните отношения са приключили и дали имотът е прехвърлен на обвиняемия или на трето лице“, уточни окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева. Тя е категорична, че всички хора, за които се докаже, че са участвали в схемата, ще бъдат подведени под отговорност.
Както вече 24shumen.com писа, при претърсванията на обвиняемия и в дома му са открити 31 банкови карти с пин кодове, множество лични карти, нотариални актове, 22 ипотечни договора, незаконно оръжие, 27 ключа за автомобили и мотопеди. Намерени са и четири газови пистолета, които не били регистрирани и патрони без налични разрешителни за ползване. Няма данни за използване на сила и заплахи. Незаконната лихварска дейност била развивана в продължение на пет години. Заеми се раздавали срещу месечна лихва от 10%.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНови опити за измами в Нови пазар, представят се за банкови посредници
Следваща статияДепутатът Димитър Александров: Философията на Закона за горивата е противодействие на контрабандата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here