дом Общество Студент дари платформа за инвалидни колички на Дома за стари хора в...

Студент дари платформа за инвалидни колички на Дома за стари хора в Шумен

0
ДЯЛ

Платформа за инвалидни колички получи днес Домът за стари хора в Шумен. Благородният жест е на студента Стоян Стоянов от Шуменския университет.
Четвъртокурсникът учи „Социална педагогика“. Той имал практика в Дома за стари хора и тогава забелязал, че има нужда от платфрма за инвалидни колички. С помощта на приятели от Англия Стоянов събрал парите необходими за закупуване на скъпото съоръжение.
„Няма малко и голямо дарение. Благородният жест е навременен и необходим. Похвално е, че младите хора не остават безразлични към съдбата на техните баби и дядовци“, коментира зам.-кметът Светлана Маркова, която днес присъства при връчване на придобивката. На събитието бяха още деканът на Педагогическия факултет доц. д–р Чавдар Сотиров, доц. Живко Жечев.
Платформата ще бъде инсталирана на служебния автомобил на Дома за стари хора в Шумен. Това ще подобри мобилността на социалната услуга и ще даде възможност трудно подвижните клиенти на дома сигурно и безопасно да бъдат транспортирани до здравни, културни и социални институции и организации.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПуснаха 400 000 личинки от три вида риба в язовир “Шумен“
Следваща статияШирин Вели, зам. областен управител на Шумен: Областният съвет за хора с увреждания ще бъде действащ орган

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here