дом Общество Студентска научна конференция „Екология и околна среда“ започва в ШУ

Студентска научна конференция „Екология и околна среда“ започва в ШУ

0
ДЯЛ

Студентска научна конференция на тема „Екология и околна среда“ ще се проведе на 20 и 21 април в Аулата на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. В шестото й издание ще бъдат представени 49 научноизследователски доклада на студенти от Факултета по природни науки в Шуменския университет, от Лесотехническия университет, от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН, от Софийския университет „Свети Климент Охридски“, Медицински университет – Варна, Националната художествена академия, Държавния педагогически университет на Дагестан. Със свои разработки ще се включат и ученици от Средно училище „Сава Доброплодни“ в Шумен.
Откриването на конференцията е на 20 април в 13.00 часа в Аулата на Университета. От 13.15 часа проф. дгн Христо Пимпирев от Софийския университет ще изнесе пленарна лекция на тема „Антарктида – еволюцията на един континент и революцията на българското присъствие“. Присъстващите ще могат да разгледат и фотоизложбата „България на Антарктида“.
На 21 април от 13.00 часа пленарна лекция на тема „Животни-актьори“ ще изнесе доц. д-р Стоян Лазаров от Националния природен музей.
В програмата на конференцията е включена академичната лекция на проф. Николай Начев от Шуменския университет на тема „Антропология на екологията“. Проф. Начев организира и практически семинар „Природата пред фотообектива на изследователя“, в който могат да вземат участие всички любители-фотографи.
Организирани са две изложби под наслов “Земята е нашият дом”. Едната е с рисунки на учениците на Виолета Петрова от СУ „Сава Доброплодни“. Втората експозиция е с предмети, изработени от природни или рециклируеми материали. Свои творения ще представят 280 педагози, родители и деца от детски градини и училища от областите Шумен, Търговище, Добрич и преподаватели и студенти от ШУ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНа 15-о място сме в страната по брой на население, за година сме намалели с 1 510 души
Следваща статияВърнаха на прокуратурата делото срещу Стефан, който уби и разчлени приятелката си

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here