дом Култура Стрийт артисти творят в Шумен

Стрийт артисти творят в Шумен

0
ДЯЛ

Фестивалът за стрийт арт „Шумен и буден“ събира най-добрите представители на младежките улични изкуства в града под лъва. В три последователни дни – 7, 8 и 9 юни Шумен ще се превърне в център на улчните артисти. Те ще демонстрират умения в създаването на графити, музика, танци и стрийт спорт. Ще участват школи от Шумен и гости от страната.
Официалното откриване на фестивала е в петък от 18 часа в Парк „Студентски“.
Във форума ще се изявят най-добрите графити художници у нас Димитър Механджийски и Виктория Георгиева. Артистите ще имат възможност да изрисуват близо 200 квадратни метра стени в Парк „Студентски“ в Шумен. Темата на пленера е „Флора и фауна“.
Доброволци вече са подготвили пространствато за полагане на рисунките.
Организаторите на първия в Шумен младежки уличен фестивал са подбрали в музикалната програма да участват хип-хоп изпълнители и групи със социални послания.
В популярен канал за излъчване на живо, известният и обичан от младте, водещ Илиян Илиев-ILYO, ще представи фестивала в предаването си „ЙоМРУК“.
За търсачите на силни усещания са състезанията по улични каскади – паркур, BMX велосипеди, стрийтбол и др.
Организатори на фестивала са Общинският младежки съвет и Община Шумен.
Снимка: Личен профил Димитър Механджийски Фейсбук
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри плащане на електронен фиш от КАТ се ползва 30% отстъпка
Следваща статияДеца почистиха паркинга на „Кьошковете“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here