дом Общество Стотици фойерверки ще озарят небето над Шумен за празника на града

Стотици фойерверки ще озарят небето над Шумен за празника на града

0
ДЯЛ

Стотици фойерверки ще озарят небето над Шумен вечерта на празничния за града 11 май.
Общото времетраене на огнената феерия ще бъде около 8 минути.
Малко след 21.00 часа светлинното шоу от безброй огнени искри ще се разгори във вечерното небе на празничния град.
„Подготвени са заряди с разнородни и многоцветни светлинни ефекти. Има и титанови салюти. Това са заряди, които само гърмят, но без искри“, обясни най-добрият специалист по заря в цяла Североизточна България Кънчо Енчев. Отговорната задача да озари с празнични салюти небето над Шумен отново е поверена на него.
Зарядите са разположени в три огневи точки. Първо ще бъдат изстреляни фойерверките монтирани на покрива на Регионалната здравна инспекция. Те ще осветяват небето близо 2 минути. Тяхната светлина ще прелее към салютите задействани от покрива на Областната администрация. Тук времетраенето на феерията също ще е около 2 минути. Кулминацията на светлинното шоу ще настъпи, когато в небето над Шумен разцъфнат огнените хризантеми изстреляни от покрива на Общината. Продължителността на искрящото огнено шоу от тази точка ще продължи около 4 минути.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредстои третиране на площи с препарати в шуменския квартал „Дивдядово“
Следваща статия11 687 лева от наложени санкции е събрала РИОСВ-Шумен за месец април

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here