дом Икономика Статистиката отчете спад на приходите от нощувки в областта

Статистиката отчете спад на приходите от нощувки в областта

0
ДЯЛ

Приходите от нощувки през септември 2018 г. в област Шумен достигат 256.8 хил. лв., които са с 2.9% по-малко в сравнение със същия месец на 2017 година. Регистрирано е намаление на приходите от нощувки от български граждани – с 9.7%, а приходите от чужденци се увеличават – с 26.0%. Това съобщиха от „Статистически изследвания“ в Шумен.
През отчетния месец в областта са функционирали 59 места за настаняване с над 10 легла – хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Броят на стаите в тях е 738, а на леглата – 1 538. В сравнение със септември 2017 г. общият брой на местата за настаняване, функционирали през периода, се увеличава със 7.3%, а броят на леглата в тях – с 0.5%.
Категоризирани места за настаняване с над 10 легла са функционирали в осем от десетте общини в област Шумен.
Общият брой на нощувките във всички места за настаняване през септември в областта е 7 387, като от тях 5 816 са на български граждани, а 1 571 – на чужденци. В сравнение със същия месец на предходната година общият брой на реализираните нощувки намалява с 0.2%. В хотелите са реализирани 72.6% от общия брой нощувки на българските граждани и 94.8% от общия брой нощувки на чуждите граждани.
Пренощувалите лица в местата за настаняване през септември 2018 г. в област Шумен са 4 987 души, като в сравнение със септември 2017 г. се увеличават с 11.5%.
Снимката е илюстративна.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУмуват вариант за изкупуване и изчистване на малуса
Следваща статияПриключи първият етап на кампанията „С предпазен колан на задната седалка“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here