дом Общество Стартира последен етап на ИСПА 2 (видео)

Стартира последен етап на ИСПА 2 (видео)

0
ДЯЛ

На официална церемония в Община Шумен днес бе открит обект „Изграждане на помпена станция за отпадъчна вода Дивдядово с напорен колектор гр. Шумен“ .
На церемонията присъстваха зам.-кметът по „Строителство и екология“ инж. Боян Тодоров, инж. Илияна Бонева, инж. Галин Ганчев и инж. Даринка Маринва.
Обектът ще допринесе за предпазване на яз. „Соари“, а оттам и река Камчия, от замърсяване с изхвърляните, непречистени канализационни и промишлени води; минимизиране на вредните въздействия върху околната среда и рисковете за общественото здраве на населението; намаляване на неотвежданите, непречистени канализационни води. Едновременно с това ще допринесе за изпълнението на поетите ангажименти на страната ни за изграждане на обекти, чрез които да бъде увеличен събраният и третираният товар на замърсяване преди заустването на отпадъчните води във водни обекти.
Официалният сертификат за изпълнение на „Помпена станция за отпадъчна вода Дивдядово“ беше връчен на зам.-кмета Боян Тодор.

Размерът на инвестицията е 13 млн. лв. С въвеждането в експлоатация на тези съоръжения приключва един от мащабните водни проекти по Оперативна програма „Околна среда“, в който са инвестирани общо над 60 млн. лв.
Обектът е изграден в рамките на Проект ‎51011116-23-65 „Интегриран воден цикъл на град Шумен-ІІ етап“ по ОП „Околна среда 2007 – 2013г.“ и Проект BG16M1OP002-1.‎005-0008 „Интегриран воден цикъл на град Шумен-ІІ етап-втора фаза“ по ОП „Околна среда 2014 – 2020г.“.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАвтомобилът, в който загинаха трима, се ударил в ТИР, спрял в аварийното платно
Следваща статияКорнелия Нинова скочи срещу главния прокурор заради разследване на МВР- Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here