дом Общество Стартира онлайн платформата “Почисти в Шумен”

Стартира онлайн платформата “Почисти в Шумен”

0
ДЯЛ

В началото на септември фондация “Подобри” стартира онлайн платформата “Почисти в Шумен”. Целта е да се събира информация за замърсените региони в Шумен. Това съобщиха създателите на инициативата.
Проектът има за задача да превърне Шумен в град без отпадъци, използвайки гражданско участие и развивайки устойчиви поведенчески модели чрез иновативни технологии. Платформата ще даде възможност на всеки гражданин да локализира и заснеме замърсени участъци в Шумен, допринасяйки за създаването на виртуална карта на замърсяванията в града и региона. Като следваща стъпка гражданите ще могат да се включат в почистването на замърсените райони и да заснемат крайния резултат. Всеки участник, включил се в локализирането, почистването и заснемането на резултатите ще получи специална награда. Екипът на фондация “Подобри” ще следи периодично състоянието на почистените участъци, като крайната им цел е превръщането на Шумен в по-устойчив град за живеене.
Фондация “Подобри” работи съвместно със сдружение БГ Бъди активен и е партньор по дългосрочната програма “_Място България” от 2018 г. Проектът “Почисти в Шумен” е част от инициативата “Партньорство за красива и чиста среда”, която цели да превърне публичните пространства в красиви, удобни и чисти публични зони.
Сайтът е с отворен достъп за всеки, който желае да се включи в почистването на Шумен: pochisti.vshumen.com.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпипаха двама с 10 грама марихуана
Следваща статияНабират кадрови войници

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here