дом Общество Стартира инициатива по пътна безопасност „Шофирайте разумно! Животът е с предимство!“

Стартира инициатива по пътна безопасност „Шофирайте разумно! Животът е с предимство!“

0
ДЯЛ

Инициативата е продължение на дългогодишната превантивна кампания в област Шумен

Кампанията, инициирана от ОДМВР – Шумен е да привлече вниманието на активните водачи за местата и участъците в областния град и областта, на които през 2019 година са настъпили тежки пътнотранспортни произшествия. Целта е да бъде намален броят на инцидентите в областта, броят на загиналите и ранените участници в движението през настоящата година. През 2019 година в Шуменско са регистрирани 895 катастрофи, със 146 повече от 2018 година, в които са ранени 175 и са загинали 17 участници в движението.
Анализът показва, че при завишен брой на произшествия с материални щети на един и същ участък много скоро на това място настъпва произшествие с пострадали. Поради тази причина на пътната карта, изработена от ОДМВР – Шумен с червено са отбелязани участъците от уличната мрежа с повишена опасност от възникване на тежък пътен инцидент. Отбелязани са и участъците извън населени места в област Шумен, на които са регистрирани тежки пътнотранспортни произшествия със загинали и ранени.

В първия етап на кампанията карти ще получат водачи, които управляват автомобили на територията на областния град. Пътни полицаи ще спират шофьори и ще разясняват целта на инициативата и съдържанието на картите. Ще апелират за повишена концентрация, бдителност и внимание при преминаване през кръстовища, регулирани с пътни знаци и на места, където масово пресичат пешеходци.
В следващия етап и предвид географското разположение на област Шумен водачите, които преминават транзитно през републиканската пътна мрежа – първокласни пътища и АМ „Хемус“ ще бъдат спирани и ще получат подарък пътна карта.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадържаха трима рекетьори от Нови пазар, изнудвали за пари 45-годишен мъж
Следваща статияСектор „Пътна полиция“ с допълнително гише за обслужване на граждани

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here